Η απόκτηση ιδιωτικής κατοικίας

ΣοφίταΗ απόκτηση ιδιωτικής κατοικίας αποτέλεσε για τον Έλληνα μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό κάτι σαν φετίχ που με ταχύτατους ρυθμούς προχώρησε και προχωρά ακόμη και ως την απόκτηση εξοχικής κατοικίας μετά την κύρια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ελλάδα είναι σε ποσοστό ιδιοκατοίκησης η δεύτερη χώρα στην ΕΕ και μια από τις πρώτες παγκοσμίως χωρίς να είναι η δεύτερη χώρα σε κατά κεφαλήν εισόδημα ούτε στην Ευρώπη εννοείται ούτε και παγκοσμίως.

Αυτό το σοβαρό "θαύμα" επιβίωσης, σίγουρα δεν οφείλεται στις ελληνικές κρατικές πολιτικές, οι οποίες μέχρι πρόσφατα ήταν απαγορευτικές απολύτως στον στεγαστικό δανεισμό. Μάλλον, χωρίς να έχω διάθεση κολακείας, μεταφυσικής ή ψυχανάλυσης, το "μπουμ" στο θέμα της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι η ιδιοσυγκρασία και η νοοτροπία του Έλληνα αντιλαμβάνεται την ιδιοκατοίκηση όχι μόνο ως ένα έμβλημα της ατομικής του ελευθερίας, αλλά συνάμα και ως μια πρακτική απόδειξη αυτής της ελευθερίας του. Και δικαίως! Διότι:

1ον: Και ιστορικά η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο Διαφωτισμό, (το κοινωνικο-πολιτιστικό κίνημα του 16ου αι. που καθόρισε την Ευρώπη ως τις μέρες μας) θέτει ως πρώτο εχέγγυο της ανθρώπινης ελευθερίας την συνταγματικά κατοχυρωμένη δυνατότητα της ατομικής ιδιοκτησίας!

2ον: Το ένα τρίτο του υπαρξιακού και κοινωνικού "μπελά" που χαρακτηρίζεται παγκοσμίως ως "σύνταξη γήρατος" εκπληρώνεται με την εξασφάλιση ιδιόκτητης κατοικίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε στην απόκτηση κατοικίας.

Εγγραφή στο Newsletter μας